marți, 4 decembrie 2018

Fii și tu super-erou!

Sursa: intercomfilm.ro
Am afirmat de nenumărate ori că voi rămâne copil pentru totdeauna. Nu mi-am schimbat opinia. Îmi doresc să păstrez în suflet inocența micuților și să visez nestingherită cu ochii deschiși. Asta fac în acest moment, dar mă refer la viitor.

Vârsta e doar un număr în buletin, nu mă afectează cu nimic. Indiferent că voi avea 40 sau 60 de ani, mă voi uita cu același drag la filmele pentru copii.

Așadar, nu e un secret faptul că sunt o cititoare împătimită. Cred în povești, mai ales în cele SF. Viața e frumoasă pentru că mereu va exista un super-erou care va salva lumea la sfârșitul zilei. Mi-aș dori să fiu și eu unul.

De unde mi-a venit ideea asta? Tocmai am văzut că, pe data de 28 decembrie 2018, va apărea filmul "Omul-Păianjen: În lumea păianjenului" la cinema! Și mai e și 3D!

La o asemenea veste, cum să nu-mi plutească mintea în acel colț magic al său? Aruncă și tu o privire la trailer și vei vedea că e imposibil să rămâi ancorat în realitate.

Vrei să îți spun ce aș face eu, dacă aș avea puterile lui Miles Morales – personajul principal al animației – pentru o zi?

Mai întâi, să știi că nu mi-aș dori să fiu într-o altă lume, îmi place planeta noastră albastră. Dacă ar fi să fac o schimbare, aici mi-aș dori să se întâmple. Astfel, m-aş trezi dis de dimineață și aș porni la drum. 24 de ore se scurg rapid.

Să ne înțelegem, eu nu sunt Spider-Man. Eu sunt Spider-Woman. Ba nu, parcă sună mai bine Spider-Dana.

Revenind, aş escalada toate blocurile și m-aş arunca fără frică de la zeci de metri înălțime. Aș simți adrenalina. Pânza m-ar salva din orice situație. Am fi eu cu ea și un parc de distracții nemărginit.

Hei, nu sunt chiar atât de iresponsabilă precum par. Aş face și fapte bune, printre toate nebuniile mele.

Aş ajuta oamenii să ajungă mai repede la școală / serviciu, legând o frânghie din pânză în jurul lor și făcându-i să zboare peste străzile aglomerate. Aș opri accidente și aș prinde răufăcători. Aş lupta pentru binele omenirii și aș demasca ființele malefice din vârful piramidei.

M-aş asigura că regulile conviețuirii sunt respectate de fiecare individ în parte. I-aş învăța pe oameni să fie mai responsabili și să se bucure de tot ceea ce au.

La finalul zilei, când oboseala m-ar ajunge din urmă, aș mai face ceva. M-aş urca pe o mașină în mijlocul orașului și aș ține un mic discurs.

Nu pot reproduce cuvânt cu cuvânt textul, sunt adepta improvizației, însă mesajul ar fi următorul: "puterea de a fi un super-erou e în fiecare dintre voi. E alegerea voastră dacă îi dați sau nu ascultare. Într-un fel sau altul, puterea aceasta vă dă ghes să faceți ceva... Nu lăsați acest spirit să moară, fiți voi schimbarea pe care o vreți în lume!"

Sursa: Pixabay
Hmmm, luând toate acestea în calcul, oare nu sunt, într-o anumită măsură, cu adevărat un super-erou? La fel ești și tu, cu atât mai mult cu cât ai un prichindel acasă. Ești, fără îndoială, eroul lui. Diferența o face caracterul, nicidecum costumul.

Așa că, răsfață-te alături de cei dragi cu un film pentru întreaga familie. Meritați. Imaginația e cea care ne menține vii.


Articol scris în cadrul concursului SuperBlog 2018 J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu