sâmbătă, 9 martie 2019

Societate + e-Mobility = Paradis

Sursa: Auto Schunn
Trăim într-o lume ce se află în permanentă schimbare. Problema e că noi, oamenii, obișnuiam să evoluăm cu repeziciune și să forțăm natura să ne urmeze ritmul. Ea ne-a avertizat adesea să încetinim, însă nu am ascultat-o până ce au apărut consecințele... negative, desigur.

Făceam tot felul de inovații și dădeam drumul reziduurilor în ape, aer și sol. Aveam impresia că aceste elemente vitale inclusiv pentru umanitate se vor descotorosi de gunoiul primit "în dar" la fel de ușor precum le pasam noi responsabilitatea lui.

Timpul a dovedit că planeta aceasta primitoare și iubitoare nu face față. Noi am devenit un virus pentru ea și încet (dar sigur) îi putem aduce sfârșitul.

Din fericire, începem să realizăm că direcția în care ar continua să meargă lucrurile este una cât se poate de greșită. Poluarea aerului, a apei și a solului nu afectează doar mediul înconjurător, ci și pe noi. Copiii de azi vor deveni adulții de mâine și au nevoie de un cămin. Pământul încă este casa noastră și ne aparține datoria de a-l îngriji.

Îndreptarea "stării de sănătate" a planetei depinde tot de noi. Primii pași s-au făcut, numindu-se e-Mobility – Mobilitate electrică – în domeniul de vânzări auto. Bineînțeles că ajută reciclarea și reducerea stoparea consumului de plastic, dar avem nevoie de mai mult. Industria automobilelor este printre cei mai mari inamici ai aerului curat, iar marile companii din branșă au găsit soluții pentru a elimina efectele nocive.

Viitorul este luminos! Mașinile "învață" să respecte mediul înconjurător, îndeplinind concomitent cerințele clienților de design extraordinar și funcționalitate fără cusur. Folosind o mașină 100% eco nu doar că ești prieten cu aerul proaspăt, dar mai și uiți că ești la volan datorită liniștii aproape totale a motorului. Practic ai numai beneficii.

Nu îți spun povești. Am în cele ce urmează un exemplu concret. Mercedes-Benz EQC lansează în luna iunie o minunăție de SUV electric. Îl vei putea achiziționa cu ușurință de la unul dintre punctele de vânzare Auto Schunn din Timișoara, Arad, Sibiu, Deva sau Suceava. Dealerul auto tocmai a împlinit frumoasa vârstă de 25 de ani pe piața românească, fapt care demonstrează seriozitatea și profesionalismul companiei. E exact ce ai nevoie pentru a te bucura de experiența șofatului.

Având asemenea perspective pentru anul ce tocmai a început, cum să nu ne permitem să vizualizăm anii ce vin în culorii vii? Rozul e prea simplu pentru a exprima veselia și vitalitatea.

Cum văd eu lumea e-Mobility?

Sunt o visătoare incurabilă, însă asta nu mai e de foarte multă vreme un secret pentru nimeni. Aşadar, de această dată te invit să mă însoțești într-o călătorie în viitor. Vreau să îți arat cum percep eu societatea ideală din punct de vedere e-Mobility.

Sursa: Mercedes-Benz
Lumea în totalitate e-Mobility va fi mai verde. Soarele va străluci mai tare și vom fi mai bronzați pentru că va putea ajunge mai ușor la noi. Aerul nepoluat va fi mai limpede și ne va umple plămânii cu sănătate, în loc de dioxid de carbon. Spitalele vor fi astfel mai goale, deoarece bolile respiratorii au nenumărați pacienți.

Riscurile de accident vor scădea semnificativ. Știi și tu câte tragedii a provocat de-a lungul timpului combustibilul. Va spori deci siguranța în trafic.

Nici economia nu va fi lăsată la o parte. Combustibilul e limitat. Cu cât epuizăm mai repede rezervele sale, cu atât se va scumpi mai repede. E doar o chestiune de timp, n-ai cum să faci vreo scamatorie prin care să eviți o realitate crudă.

În schimb, mașinile pe bază încărcate cu energie electrică sunt economice. Cu toate că nu au deocamdată un preț mic de achiziție, el se amortizează. Energia electrică e regenerabilă, iar companiile de renume fac tot posibilul ca mașinile lor să aibă un consum cât mai mic.

Faci o scurtă oprire la o stație de încărcare electrică și apoi îți vezi de drum. Nu e cu nimic mai complicat noul concept decât clasicul plin de la pompă. Nu ai absolut nicio scuză pentru a nu trece la un autoturism electric. Totul este în favoarea ta.

Banii rămași pot fi investiți în educație sau o afacere prosperă. Creștem în acest mod numărul intelectualilor țării, oameni ce vor dezvolta într-un fel sau altul nivelul de trai. Asta în cazul calității sporite a învățământului. Este exact acelaşi rezultat şi dacă ne referim la locurile de muncă provenite din noile afaceri. Poate că nu vor revoluționa angajații tehnologia, însă cu siguranță vor avea ce pune de mâncare pe masa familiei.

Fiecare argument de mai sus duce la o familie mai unită, în care părinții își copiii trăiesc mai bine. Degeaba ne ascundem după deget, pentru că e purul adevăr. Atunci când viața de familie este fericită, se schimbă societatea ca întreg. Ea e formată din populație, până la urmă.

O societate ce urmează cu strictețe principiile e-Mobility nu mai trebuie să se uite cu ardoare după luminița de la capătul tunelului. Nu, deoarece ea reprezintă acel final mult dorit. Și nu e un sfârșit la propriu, e paradisul mult visat. Raiul poate fi trăit pe pământ dacă ne comportăm ca atare.

Articol scris în cadrul concursului Spring SuperBlog 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu