marți, 27 noiembrie 2018

Hai să nu fim mai buni DOAR de Crăciun

Sursa: Bursa Binelui
Pot să spun cu dragă inimă că voluntariatul a făcut parte din viața mea de când mă știu. Mereu am crezut în puterea deținută de o comunitate locală. Unul dintre primele mele articole scrise vreodată pe blog se referă chiar la acest subiect.

E greu să schimbi lumea de unul singur, dar împreună reușim!

De curând am aflat despre inițiativa BCR numită Bursa Binelui. M-am îndrăgostit direct de nume, însă ideea pe care se bazează e și mai frumoasă.

An de an, orice ONG cu visuri mărețe, ce implică proiecte de educație și alte asemenea teme de interes național, e invitat să se înscrie în program și să beneficieze de sprijinul persoanelor cu suflet mare.

Din păcate, ştim cu toții că nimic nu e gratis pe lume și inclusiv binele se plătește. Banii vorbesc și, mai de voie, mai de nevoie, se apelează la fundraising.

Da, mulți răutăcioși vor veni acum și vor spune că e datoria statului să acorde fonduri pentru aceste proiecte. Îți spun eu că nu e chiar atât de simplu. Statul e unul singur, iar ideile utile de voluntariat sunt nenumărate.

Implicarea noastră personală e vitală pentru implementarea lor. Ne ajută pe noi înșine să realizăm că am făcut un bine... pentru noi și pentru semenii noștri. Toți avem de câștigat de pe urma Bursei Binelui.

Plus că, puțin câte puțin se face mult. Dai tu 50 de lei, dau eu și mai dă şi vecina de la etajul 4. Deja inițiatorii cauzei capătă speranță și cineva se va bucura de roadele aduse de aceste donații online.

E vorba despre crowdfunding, un concept destul de nou la noi. Oamenii pun mână de la mână și ajută la construirea unui viitor mai bun.
 
Sursa: Bursa Binelui
Asta nu e tot, nici pe departe măcar. Bursa menționată adineauri organizează și Campionatul de Bine, care motivează ONG-urile să lupte din greu pentru cauzele lor. Astfel, în limita a 5.000 de euro, BCR dublează suma acumulată de primele 3 proiecte din clasamentul general al donațiilor. Nu e minunat?

Și tu poți fi donator! Nu te mai ascunde după deget, ci contribuie activ la schimbarea societății.

În cazul în care chiar nu îți permiți s-o faci din punct de vedere financiar, stai liniștit că se găsesc soluții. Deși, la drept vorbind, un 5 lei are fiecare dintre noi, iar de cele mai multe ori îi dăm pe prostii. Așa, ei ajung într-un loc bun, exact în forma în care i-ai "predat".

Plata online e protejată, bineînțeles, dar partea surprinzătoare e că banca gazdă a Bursei achită comisionul. Întreaga sumă donată ajunge la destinație.

Dacă, totuși, nu poți da bani, spuneam mai devreme că există alternative. Devin-o voluntar și aplică tu personal ceea ce îți doreşti să susții! Experiența m-a învățat că întotdeauna prinde bine încă o mână de ajutor.

Eu cred cu tărie în evoluția României și mi se umple inima de fericire când văd susținere din partea marilor companii, cum ar fi BCR.
Sursa: Bursa Binelui

Poate că ne-a luat ceva timp să ne urnim, ca nație, însă, odată uniți și porniți la drum spre prosperitate, nimic nu ne mai oprește! Teoria o cunoșteam prea bine, practica trebuie exersată.

Unul dintre obiectivele mele ale anului în curs este să identific o nouă idee care să aducă un adaos de bine societății. Vreau să mă dedic ei așa cum știu eu mai bine... în totalitate. Zâmbesc pentru că, am ajuns aproape în luna decembrie, dar o am în sfârșit în față. Aștept cu nerăbdare să văd ce surprize îmi va rezerva Bursa Binelui în 2019.

Uite, asta consider eu că trebuie promovat în media și nu numai. Binele.       

Alătură-te și tu inițiativei, creează un mediu propice bunăstării! Hai să ne unim forțele și să creștem indicele de Fapte Bune!

P.S.: Sunt perfect conștientă că am folosit la nesfârșit cuvântul "bine". Am făcut-o intenționat. Binele e peste tot. Excluderea lui lasă un gol ce nu poate fi umplut nicicum. Să nu uiți asta!

Articol scris în cadrul concursului SuperBlog 2018 J

Un comentariu:

  1. Suntem o instituție financiară specializată în susținerea proiectelor, ajutorarea vârstnicilor, șomerilor, ipotecilor și pensionarilor, cu o dobândă de 3% în perioada de rambursare.

    Pentru mai multe informații, ne puteți contacta: mpantzagiota03@gmail.com

    RăspundețiȘtergere